Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підліток розпивав пиво на території школи - штраф заплатить мати

04 грудня 2019, 18:23

Вчинення неповнолітніми адміністративного правопорушення свідчить про неналежне виконання батьками своїх обов’язків та є підставою притягнення останніх до адміністративної відповідальності за частиною третьою статті 184 КУпАП. Саме з таких підстав, постановою Ладижинського міського суду Вінницької області притягнуто громадянку до адміністративної відповідальності.

Судом встановлено, що п’ятнадцятирічний підліток розпивав пиво на території школи, що є адміністративним правопорушенням, відповідальність за яке передбачена статтею 178 КУпАП.

Під час судового розгляду мати неповнолітнього свою вину визнала, щиро розкаялася, вказала на те, що бесіду щодо належної поведінки з сином провела, та обіцяла, що надалі приділить належної уваги сину щодо його виховання.

Беручи до уваги характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини та майновий стан, суд застосував до громадянки мінімальне стягнення передбачене санкцією частини третьої статті 184 КУпАП – штраф в сумі 850 грн.

Постанова законної сили не набрала та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

З текстом постанови  можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № справи 135/1512/19.

Суд нагадує батькам та особам, які їх замінюють, про законодавчо закріплений їх обов’язок виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

За повідомленням прес-служби суду