Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітнього притягнуто до відповідальності за вчинення дрібного хуліганства в парку імені П. Полуботка

04 грудня 2019, 14:24

Реконструйована частина парку  імені  Павла Полуботка  стала не тільки окрасою міста Лебедин, але й місцем де неповнолітні вчиняють адміністративні правопорушення.

3 грудня 2019 року  постановою Лебединського районного суду Сумської області притягнуто до адміністративної відповідальності неповнолітнього К. за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

Так, в листопаді 2019 року  о 3 годині ранку  неповнолітній К. разом з двома друзями  відпочивали в парку. Проходячи повз декоративних насаджень, неповнолітній К.  разом з товаришем вирвали два  кущі зеленого насадження, а потім залишили їх на цьому ж місці.

Оскільки на момент вчинення правопорушення, неповнолітній досяг віку, після якого настає адміністративна відповідальність, за вчинене йому довелося відповідати самостійно.

В судовому засіданні неповнолітній визнав свою провину.Також його вина у скоєному стверджується протоколом про адміністративне правопорушення та іншими матеріалами справи в їх сукупності.

Суд визнав винуватим  неповнолітнього К. у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 173 КУпАП та стягнув з нього на користь держави  штраф в розмірі 119 грн. і судовий збір у розмірі 384, 20 грн.     

Також в  провадженні суду перебуває справа про адміністративне правопорушення стосовно другого неповнолітнього, розгляд якої призначено 17 грудня 2019 року о 8:30.

 

За повідомленням прес-служби суду