Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів дбає про розвиток професії комунікаторів судів

04 грудня 2019, 11:40

Її організатори — Прес-центр судової влади України, ініціативна група прес-секретарів судів за сприяння Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи України — запрошують до співпраці небайдужих прес-секретарів та осіб, на яких покладено обов’язки прес-секретаря, суддів-спікерів, суддів та працівників апаратів судів, викладачів навчальних закладів, PR-спеціалістів та інших осіб, які здійснюють діяльність, спрямовану на покращення комунікації між судовою владою та іншими гілками влади і суспільством.

Про створення громадської організації «Всеукраїнської асоціації судових прес-секретарів» на Другому загальнонаціональному форумі прес-секретарів судів повідомила голова правління Ірина Паламарчук, окреслила мету, цілі й основні завдання Асоціації.

— 25 жовтня 2019 року в Україні ми офіційно зареєстрували громадську організацію «Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів». Наша мета – це, перш  за все, розвиток унікальної та досить молодої в Україні  професії судових комунікаторів, — зазначила Ірина Вікторівна. — Крім того, організація має на меті об’єднати прес-секретарів судів у єдину організацію, залучити до співпраці людей, небайдужих до ідеї розширення комунікації суспільства та суду, за допомогою усіх можливих правових засобів сприяти розвитку комунікаційної діяльності та відкритості судів, професійному зростанню учасників асоціації. Також громадська організація має на меті  сприяти інституційному розвитку професії прес-секретаря та захисту його професійних інтересів.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду позитивно сприймає членство в Асоціації і братиме активну участь у її діяльності. Це, перш за все, сприятиме професійному зростанню прес-секретарів суду, набуттю практичних навичок у підготовці матеріалів про діяльність суду, що зміцнюватимуть рівень довіри до судової влади. Крім того, якісна комунікація дозволить  реалізовувати права громадян на інформацію, розлого та системно висвітлювати  діяльність судової системи в засобах масової інформації, що сприятиме розвитку комунікаційної діяльності в суді, становленню відкритості суду перед громадськістю, задоволенні інформаційних, культурно-просвітницьких потреб суспільства.  

З питань членства в організації прохання звертатися за телефоном (044)481-06-49.

За повідомленням прес-служби суду