Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваним у побитті поряд з нічним розважальним закладом «Lancaster»

28 листопада 2019, 18:05

25 листопада 2019 року слідчим Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області Черкасовим Є.В. повідомлено П. та Ю. про підозру у вчиненні злочину, поєднаного із застосуванням насильства, передбаченого ч.4 ст.296 КК України.

25 листопада 2019 року до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшли клопотання слідчого Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області Черкасова Є.В. про обрання підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Ухвалою слідчого судді від 25 листопада 2019 року задоволено клопотання слідчого Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Черкасова Є. В. про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. П. та Ю. підозрюються у вчиненні злочину, поєднаного із застосуванням насильства, цей злочин є тяжким, оскільки за його вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років. Ця обставина не виключає того, що під впливом тяжкості покарання підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування, а також спробувати впливати на потерпілого та свідків з метою ухилення від кримінальної відповідальності. Зокрема, в матеріалах клопотання містяться копії заяв потерпілого Ч. та свідка С., з яких вбачається, що вони переживають за своє життя та здоров’я їх членів сім’ї у зв’язку з тим, що підозрюваний має вплив у кримінальному світі на території Київської області. Підозрювані П. та Ю. раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення різноманітних злочинів.

В той же час, відповідно до п.1 ч.4 ст.183 КПК України слідчий суддя при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою має право не визначити розмір застави у кримінальному провадженні: щодо злочину, вчиненого із застосуванням насильства або погрозою його застосування; щодо злочину, який спричинив загибель людини; щодо особи, стосовно якої у цьому провадженні вже обирався запобіжний захід у вигляді застави, проте був порушений нею.

Оскільки П. та Ю. підозрюються у вчиненні злочину, поєднаного із застосуванням насильства,  слідчий суддя вважає недоцільним визначати підозрюваним розмір застави.

Підозрюваним П. та Ю. у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Ухвали слідчого судді можуть бути оскаржені до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня її оголошення.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

 

 

За повідомленням прес-служби суду