Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський міський суд спростовує інфоромацію, розміщену у газеті «Новий день»

28 листопада 2019, 14:45

Прес-служба Херсонського міського суду Херсонської області повідомляє, що 27 листопада 2019 року в мережі інтернет на сайті газети «Новий день» опубліковано статтю під назвою «У Херсоні підозрюваного в гучному вбивстві суд додому відпустив» (https://newday.kherson.ua/u-hersoni-pidozrjuvanogo-v-guchnomu-vbivstvi-sud-dodomu-vidpustiv/).

Зазначена інформація викладена неповно та підлягає спростуванню, оскільки її зміст може мати наслідки формування у свідомості громадян негативної думки про діяльність та авторитет Херсонського міського суду Херсонської області, що неприпустимо з огляду на конституційні гарантії незалежності суддів.

Так, в провадженні Херсонського міського суду знаходилися матеріали за клопотанням старшого слідчого СВ ХВП ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи, підозрюваної у вчиненні вбивства 22-річного Олександра Кондалова.

26 листопада 2019 року за матеріалами вказаної справи було винесено ухвалу, якою щодо підозрюваного було застосовано запобіжний захід - домашній арешт, заборонивши йому цілодобово залишати житло та зобов’язавши його прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду та інші обов’язки, викладені в ухвалі, включаючи носіння електронного засобу контролю.

Статтею 181 Кримінального процесуального кодексу України зазначено, що застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби. Однак, назва вищезазначеної статті у газеті «Новий День» ніяким чино не відображає суть та дійсність обраного запобіжного заходу.

Викладена інформація є суб’єктивною думкою та суб’єктивним висновком, що не може слугувати для об’єктивної оцінки діяльності Херсонського міського суду Херсонської області.

Херсонський міський суд поважає свободу слова та роботу ЗМІ представники яких об’єктивно висвітлюють діяльність, як судової влади загалом, так і суддів зокрема, свідомо ставляться до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах Кодексу журналістської етики. Та все ж, звертаємо увагу представників ЗМІ на те, що відповідно до журналістської етики, головний обов’язок журналіста при забезпеченні права громадян на одержання оперативної інформації - уникати неточностей, викривлень інформації та поширень викривленої інформації.

За повідомленням прес-служби суду