Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано суддю-спікера Сватівського районного суду Луганської області

22 листопада 2019, 10:54

Комунікація з громадськістю – це важливе завдання, і не менше ніж здійснення правосуддя. Суспільство прагне інформації про рішення, які приймаються, закони якими керується суддя, і звичайно, справедливий результат.

На виконання Рішення Ради суддів України № 14 від 12 березня 2015 року «Щодо рекомендацій міжнародної конференції «Зміцнення довіри до судової влади через покращення взаємної комунікації»; збори суддів кожного конкретного суду обирають із свого складу суддю-спікера.

20  листопада  2019 року  в  Сватівському районному суді суддею – спікером обрано Сергія Скрипника.

Крім основної роботи, завдання судді-спікера - висвітлювати офіційну позицію суду стосовно рішень суду. Судді-спікери мають скеровуватися на вирішення найголовнішого завдання, що стоїть перед судовою системою України – відновлення довіри до судової влади.

Сприяти розвитку комунікаційних навичок суддів, знайомити суддів з досвідом інших країн по налагодженню зв'язків з громадськістю в судах, з позицією Європейського суду з прав людини про право суспільства отримувати інформацію із зали суду про розгляд гучних справ, аналізувати типові проблеми, які постають перед представниками ЗМІ в суді під час висвітлення ними резонансних справ та визначати шляхи їх вирішення, - перші кроки в обов’язках судді-спікера.

«Сватівський районний  суд працює відкрито і роботу з налагодження ефективної комунікації з суспільством вважає однією з пріоритетних, адже чим більше відкритою стане судова влада, тим менше недовіри буде до неї у громадян», - говорить суддя-спікер Сергій Скрипник.

Отже, шановні представники засобів масової інформації, а також небайдужі громадяни, при виникненні бажання щодо отримання інформації, яка стосується діяльності Сватівського районного суду, просимо звертататися до прес-секретаря чи судді-спікера, які завжди будуть раді Вам допомогти.

Контактний телефон: (06471) 3-24-39

За повідомленням прес-служби суду