Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував та позбавив водійських прав нетверезого водія

20 листопада 2019, 10:04

Одеським апеляційним судом розглянута апеляційна скарга адвоката Ч., подану в інтересах Б., на постанову судді Приморського районного суду міста Одеси якою Б. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП, накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі шестисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк в один рік.

В апеляційній скарзі адвокат просив  скасувати постанову суду як таку, що постановлена з  істотними порушеннями чинного законодавства  та закрити провадження у справі у зв’язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Встановлено, що 15 листопада 2018 року о 21:00 в місті Одеса, , Б. керував т/з «Lexus IS 250» в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння, зі згоди водія, у встановленому законом порядку, проводився із застосуванням приладу «Drager» в присутності двох свідків, результат позитивний 1,51 проміле алкоголю, чим порушив вимоги п. 2.9 а «Правил дорожнього руху України», за що передбачена відповідальність частиною першою статті 130 КУпАП.

Апеляційний суд, відмовляючи у задоволенні апеляційної скарги адвоката Ч., подану в інтересах Б., виходив з того, що суд першої інстанції вірно врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність та те, що адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила правопорушення в дусі додержання законів України, а також запобігання вчиненню нових правопорушень, як самим правопорушником так і іншими особами.

Крім, цього згідно статті 23 КУпАП, адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 522/20575/18.

За повідомленням прес-служби суду