Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний суд змінив вирок у резонансній справі

19 листопада 2019, 17:23

Одеський апеляційний суд повідомляє, що сьогодні колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги прокурора прокуратури Одеської області Трофимова В.С. та потерпілої Зосимової Л.В. на вирок Суворовського районного суду м. Одеси від 11 липня 2019 року у кримінальному провадженні стосовно Надєєва С.Л., обвинуваченого у вчиненні, злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

За підсумками розгляду, суд  скасував вирок суду першої інстанції в частині призначення покарання та ухвалив в цій частині новий вирок, яким обвинуваченому призначено покарання за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, у виді позбавлення волі на строк 4 роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 523/13774/18.

Довідково: Вранці, 5 серпня 2018 року, водій «Opel Vectra» на перехресті Миколаївської дороги та вул. Лиманської проігнорував червоне світло та збив пішохода, який переходив на дозволений сигнал світлофора.   

Від отриманих травм чоловік помер у лікарні. Вироком Суворовського районного суду м. Одеси від 11 липня 2019 року Надєєва С.Л. було визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України та йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3  роки. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України Надєєва С.Л. звільнено від відбування призначеного покарання з випробуваннням на 3 роки із покладенням на нього обов’язків, передбачених пунктами 1, 2 частини першої статті 76 Кримінального кодексу України.

 

За повідомленням прес-служби суду