Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд притягнув до відповідальності матір за неналежне виконання батьківських обов’язків

19 листопада 2019, 10:55

У листопаді 2019 року до Менського районного суду надійшли матеріали про притягнення гр. Д. до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

В ході розгляду справи, що також підтверджується доданими до справи письмовими доказами, судом встановлено наявність в діях гр. Д. складу інкримінованого їй адміністративного правопорушення, а саме неналежного виконання батьківських обов’язків, оскільки остання зловживала спиртними напоями, не цікавилась життям і навчанням її неповнолітнього сина, в результаті чого він, являючись учнем 9 класу, без поважних на те причин, 11 днів пропустив заняття в школі.

За такі дії на особу, враховуючи, що остання вперше притягується до адмінвідповідальності, не працює, не з’явилась в судове засідання та не надала суду доказів своєї невинуватості, постановою суду від 18.11.2019  накладено адміністративне стягнення у виді попередження.

На даний час постанова суду не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду