Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі за намір позбавити життя свого кривдника

08 листопада 2019, 14:42

Колегія суддів Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 7 листопада 2019 року ухвалила вирок гр. Н. за  частиною 2 статті 15 п.п. 1, 5, 13 частини 2 статті 115 (закінчений замах на умисне вбивство),  частиною  1 статті  263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)  Кримінального кодексу України та призначила покарання за сукупністю злочинів у виді 9  років 3  місяців позбавлення волі.

Під час судового розгляду матеріалів кримінального провадження встановлено, що з літа 2017 року по зиму 2018 року гр.  Н.,  проходячи військову службу в рядах української добровольчої армії в м. Авдіївка Донецької області, не маючи передбаченого законом дозволу, привіз до місця мешкання  вибухові пристрої саморобного виготовлення.

15 липня 2018 року   у кафе “Робінзон”, розташованому на території бази відпочинку “Лотос” в с. Щурове м. Лиман Донецької області, між перебуваючими у стані алкогольного сп’яніння  гр. Н.  та потерпілим  гр. Л.    виник конфлікт, гр. Л. вдарив та штовхнув  гр. Н., в той момент у  гр. Н.  виник намір на позбавлення життя  гр. Л.

В той час, коли гр. Л.  разом із своєю співмешканкою гр. Д. зупинились на ділянці місцевості, розташованій на території бази відпочинку “Троянда”,  гр. Н.,   будучи особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, маючи навички та досвід у поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями, з метою умисного протиправного позбавлення життя гр. Л. кинув гранату  в  напряму  гр. Л.   та  гр. Д.

Внаслідок вибуху гр. Л. отримав рвану рану спини, що відноситься до легких тілесних ушкоджень, а гр. Д.  - рвану рану лівого ока; відкрите, проникаюче, сліпе, діаметральне, осколкове поранення голови; забій головного мозку середнього ступеню; внутрішньо-мозкову гематому правої тім’яної долі головного мозку, що відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, як небезпечних для життя.

В судовому засіданні гр. Н.  свою вину   за  частиною 2 статті 15 п.п. 1, 5, 13 частини 2 статті 115 (закінчений замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України повністю не визнав, вважає всі докази обвинувачення  надуманими та необґрунтованими, вважає себе  винним лише  в тому, що носив з собою гранату.

Цивільний позов не заявлявся.

З вироком суду можна ознайомитися в ЄДРСР за № 236/4216/18

На сьогодні вирок  законної сили не набув.

 

За повідомленням прес-служби суду