Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав пенсіонера винним у недбалому зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, яке спричинило загибель людини

08 листопада 2019, 11:32

7 листопада 2019 року Біляївський районний суд Одеської області, розглянувши в підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження відносно громадянина Ж.  (пенсіонера, раніше не судимого), за обвинуваченням у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого статтею 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей), затвердив угоду про визнання винуватості між прокурорм Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області, обвинуваченим Ж. та визнав громадянина Ж. винним у скоєнні вищевказаного злочину, передбаченого статтею 264 Кримінального кодексу України, призначивши йому узгоджене сторонами покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки, звільнивши громадянина Ж. від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1  рік та поклавши на нього обов’язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи або навчання; періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Довідково: 29.09.2019, близько 11 годин 00 хвилин, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено,  обвинувачений Ж., знаходячись за місцем мешкання,  в селі Августівка Біляївського району Одеської області, являючись власником мисливської гладкоствольної рушниці ІЖ-58, 12 калібру, маючи дозвіл, виданий 14.03.2018 УПД ГУНП в Одеській області, передав свою мисливську рушницю разом із сумкою з патронами своєму онуку Р. (2006 року народження) та попросив останнього покласти зброю до кімнати біля сейфу, усвідомлюючи небезпечність свого діяння, знаючи небезпечні властивості зброї і бойових припасів та правила поводження з ними. Після чого, розуміючи, що зазначена мисливська зброя та набої до неї не поміщені в сейф, залишив їх без нагляду.   

Внаслідок вказаних дій, 29.09.2019, близько 13:30, онук Ж., малолітній Р., маючи вільний доступ до вказаної зброї та набоїв до неї, взяв вказану рушницю та 1 патрон до неї пішов в приміщення кухні де, під час демонстрації вказаної мисливської рушниці, малолітній Р., не маючи навиків поводження зі зброєю, з необережності здійснив постріл з рушниці в грудну клітину неповнолітньому К. (2004 року народження), внаслідок чого останній помер.

   За повідомленням прес-служби суду