Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Якщо особа входить до складу ліквідаційної комісії державного органу, що ліквідується, вона має право представляти інтереси цього органу у судах

08 листопада 2019, 11:27

9 жовтня 2019 року Першим апеляційним адміністративним судом розглянуто у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за апеляційною скаргою Ліквідаційної комісії Управління Державної служби охорони (надалі – Управління) на ухвалу Луганського окружного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року за позовом Ліквідаційної комісії Управління Державної служби охорони до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про оскарження податкового повідомлення-рішення та визнання його протиправними.

За результатами розгляду справи Першим апеляційним адміністративним судом прийнято постанову, в якій зазначено про таке.

Подана до суду позовна заява підписана юрисконсультом, якому головою Ліквідаційної комісії Управління видано відповідну довіреність на представлення інтересів у судах з усіма наданими законодавством правами.

Залишаючи позовну заяву без розгляду суд першої інстанції зазначив, що позовна заява підписана особою, яка обіймає посаду юрисконсульта, зазначивши, що з 1 січня 2019 року право на представництво позивача в суді першої інстанції у цій справі має за посадою або ліквідатор та/або адвокат. Таким чином, враховуючи, що підписант позовної заяви не є адвокатом, позовна заява вважаться такою, що подана особою, яка не має процесуальної дієздатності.

Приймаючи рішення по даній справі Перший апеляційний адміністративний суд дійшов висновку, що оскільки особа, яка підписала позовну заяву входить до складу Ліквідаційної комісії Управління Державної служби охорони, вона має право представляти інтереси Ліквідаційної комісії Управління Державної служби охорони у судах, у тому числі, підписувати позовні заяви.

Детальніше з текстом постанови від 09 жовтня 2019 року по справі №360/2855/19 можна ознайомитися за посиланням http://reestr.court.gov.ua/Review/84826114.

За повідомленням прес-служби суду