Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський патрульний, який підозрюється у катуванні залишиться під вартою

08 листопада 2019, 11:22

Миколаївський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу сторони захисту та застосував  26-річному патрульному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 7 грудня 2019 року.

7 листопада 2019 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного Михайла Кривокоритова на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва.

Не погоджуючись з рішенням суду у апеляційній скарзі захисники просили колегію суддів скасувати рішення суду першої інстанції (яким, їх підзахисному обрано запобіжний захід тримання під вартою строком до 8 грудня 2019 року з можливістю внесення застави у розмірі 401 400, 00 грн.) та постановити нову ухвалу, якою відмовити у застосуванні будь-якого запобіжного заходу їх підзахисному.

У судовому засіданні захисники вказали, що ухвала слідчого судді є необґрунтованою та упередженою, а слідчий суддя не взяв до уваги позиції та докази сторони захисту. Також, на думку одного із захисників, ризики, передбачені ухвалою слідчого судді, є необґрунтовані, а сума застави у розмірі більш як 400 тис. грн. є непомірною для підозрюваного, який раніше не судимий, позитивно характеризується, має на утриманні дружину, малолітню дитину та батьків. Просили застосувати Михайлу Кривокоритову більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, а саме: особисте зобов’язання чи особисту поруку.

 

На думку прокурора, апеляційна скарга сторони захисту є необґрунтованою та такою, що не підлягає задоволенню.  Крім того, прокурор вказав, що  докази  сторони захисту суд першої інстанції розглянув у повній мірі, а свідки були допитані у судовому засіданні.

 

За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою Кривокоритову М.С. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 07 грудня 2019 року з можливістю внесення застави у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 401 400, 00 грн.

Довідково: 

Під час патрулювання залізничного вокзалу у місті Одеса 01 червня 2019 року поліцейські затримали двох людей. Причиною затримання була начебто підозра у крадіжці золотого ланцюжка, у вчиненні якої правоохоронці примушували зізнатися затриманих. Для отримання потрібних свідчень та зізнання у вчиненні крадіжки, поліцейські принижували одного із затриманих, застосовували щодо нього психологічний тиск, погрожували розправою та завдавали численні удари гумовим кийком. У ДБР розслідують злочин за ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до десяти років.

За повідомленням прес-служби суду