Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Полтавського окружного адміністративного суду завітали майбутні правники

05 листопада 2019, 15:18

Сьогодні, 5 листопада, до суду завітали студенти 3 - 4 курсу Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Слід зазначити, що такі заходи стали в суді вже традиційними і користуються все більшою популярністю у студентської молоді.

Програма зустрічі включала в себе ознайомлення з історією становлення адміністративної юстиції та утворення Полтавського окружного адміністративного суду, юрисдикцією адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, порядком звернення до суду, процесуальний порядок  розгляду справ.

Головний спеціаліст – прес – секретар суду Ольга Синяговська провела екскурсію приміщенням суду: відвідування робочих кабінетів, огляд залів судових засідань, інформаційних стендів, інноваційних технологій, що сприяють роботі суду і громадян.

 

Студенти зустрілись із керівником апарату суду Євгенієм Зіненком, який надав відповіді на запитання щодо організації роботи установи, особливостей системи адміністративного судочинства в Україні.

 

Учасники заходу дізнались про принципи функціонування структурних підрозділів установи.

 

Після ознайомлення з роботою суду студенти були присутніми у судовому засіданні з розгляду адміністративної справи під головуванням судді Олександра Кукоби.

 

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, студенти висловили бажання стосовно подальших зустрічей.

За повідомленням прес-служби суду