Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт стосовно підозрюваного у розстрілі подружжя біля будівлі суду в Миколаєві

24 жовтня 2019, 12:33

24 жовтня 2019 року до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшов обвинувальний акт стосовно чоловіка, обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох осіб).

За версією слідства, 30 січня 2019 року приблизно о 13:45 обвинувачений разом зі своїм сином на автомобілі марки «Mercedes Vito» прибув до Ленінського районного суду міста Миколаєва, розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81, для участі у судовому засіданні. Обвинувачений зайшов до приміщення суду, а його син залишився чекати на нього в автомобілі, припаркованому біля входу до БЦ «Космос Плаза».

Того самого дня за результатами судового розгляду цивільної справи за позовом потерпілого до обвинуваченого суд ухвалив рішення про часткове задоволення позову. Вказане рішення було проголошене у залі судового засідання сторонам у справі.

Після закінчення судового засідання, приблизно о 14:50, обвинувачений вийшов із приміщення суду на вулицю, де на той час перебували потерпілий, його дружина та їхній представник.

Обвинувачений підійшов до автомобіля, на якому прибув до суду, та дістав із салону належну йому мисливську гладкоствольну зброю.

Зі зброєю обвинувачений попрямував у бік потерпілого та його дружини, які на той момент стояли на тротуарі біля входу до будівлі суду та розмовляли зі своїм представником.

Перебуваючи на відстані приблизно 1,5 метра від зазначених осіб, обвинувачений наказав представнику позивача відійти в бік та відразу здійснив постріл з рушниці в потерпілого, після чого той упав на асфальт, а потім ще раз прицільно вистрілив у потерпілого.

Після цього обвинувачений направив рушницю на дружину потерпілого, яка за цей час встигла відбігти до припаркованих автомобілів, та вчинив спробу вистрілити в неї, але виникла осічка. За цей час потерпіла встигла заховатися за  припаркованим автомобілем.

Зрозумівши, що сталася осічка, обвинувачений перезарядив рушницю та направився в бік потерпілої, яка продовжувала стояти за автомобілем, підійшовши, направив на неї рушницю та вистрілив. Поранена потерпіла змогла відійти кілька метрів у бік проїжджої частини та впала на дорогу.

Після цього обвинувачений підійшов до входу БЦ «Космос Плаза» та сів на порозі будівлі, поклавши рушницю поряд із собою, де й перебував до затримання працівниками поліції.

Потерпіла померла на місці події, потерпілий – у кареті швидкої медичної допомоги.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: головуючий суддя – Кирильчук Олег Ігорович, судді – Коваленко І. В., Губницький Д. Г.

Підготовче судове засідання засідання відбудеться о 10:00 25 жовтня 2019 року.

За повідомленням прес-служби суду