Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рівненський апеляційний суд змінив чиновникові запобіжний захід

23 жовтня 2019, 17:40

Відсьогодні і до 25 листопада 2019 року Ігор Мічуда, якого органи досудового розслідування підозрюють у вчиненні низки корисливих злочинів, перебуватиме під домашнім арештом у нічний час — із 20:00 до 08:00.  До цього чиновникові місцевий суд обирав запобіжний захід, а апеляційний — залишав без змін — у вигляді тримання під вартою.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів з розгляду кримінальних справ розглянув апеляційну скаргу захисника Ігоря Мічуди про скасування ухвали місцевого суду від 19 вересня 2019 року, якою частково задоволено клопотання слідчого щодо продовження тримання підозрюваного під вартою до 25 жовтня 2019 року, та постановленні нової — про зміну запобіжного заходу на більш м’який — домашній арешт у нічну пору доби. Увагу суддів захисник і сам підозрюваний акцентували на погіршенні стану здоров’я та необхідності стаціонарного лікування. 

Проти задоволення апеляційної скарги виступив прокурор, наполягаючи на залишенні ухвали місцевого суду без змін.

Задовольняючи апеляційну скаргу захисника Ігоря Мічуди, суд апеляційної інстанції виходив з того, що прокурор не довів, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів  не може запобігти доведеним під час розгляду ризику або ризикам. Крім того, на даний час, зі слів прокурора, всі необхідні слідчі дії у справі завершені.  

   За повідомленням прес-служби суду