Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд оприлюднив повний текст ухвали щодо арешту американця Крейга Ланга  

11 жовтня 2019, 17:34

Сьогодні з’явився повний текст ухвали про екстрадиційний арешт громадянина США Крейга Ланга. В ній Вінницький апеляційний суд виклав мотиви рішення, яке постановив 8 жовтня.

«Слідчий суддя дійшов безпідставного висновку про необхідність застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, оскільки відсутні обставини, які гарантують запобігання його втечі», – йдеться в документі.

Апеляційний суд встановив, що Крейг Ланг приїхав в Україну у травні 2015 року. 10 місяців брав участь в АТО у складі «Правого сектору». З 16 березня по 29 квітня 2016-ого служив за контрактом у Збройний силах України. Чому розірвав договір, пояснювати відмовився.

Офіційної інформації про те, чим підозрюваний займався до затримання, немає. За його словами, був волонтером. Однак, що саме робив і де в той час проживав, суду не розповів. Натомість штемпелі в паспорті чоловіка свідчать: із 2015 року в Україну в’їжджав вісім разів.

На судовому засіданні Крейг Ланг також повідомив, що не пам’ятає, як довго проживає зі своєю нареченою. Упродовж кількох місяців постійно мешкав із нею у Києві, поки його не затримали. Квартиру ж у Вінниці пара винайняла, аби підозрюваному можна було обрати запобіжний захід – домашній арешт.

Суд вважає, що ці обставини заперечують міцність соціальних зв’язків Крейга Ланга в Україні. Відтак існує ризик його можливої втечі. Це не заперечує й участь чоловіка в антитерористичній операції на сході нашої держави. Тому апеляційна інстанція й скасувала ухвалу першої про цілодобовий домашній арешт і застосувала щодо Крейга Ланга екстрадиційний арешт. 

 

За повідомленням прес-служби суду