Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки 6 місяців позбавлення волі за незаконне виготовлення бойових припасів,- ухвалено вирок суду

10 жовтня 2019, 17:01

Теплодарським міським судом Одеської області засуджено жителя міста Теплодар, обвинуваченого у вчинені злочинів, передбачених частиною першою статті 263-1 Кримінального кодексу України - незаконне виготовлення бойових припасів та за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України - носіння, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Так, в червні місяці 2018 року обвинувачений К., знаходячись в приміщенні гаражу за місцем свого проживання, маючи умисел на незаконне виготовлення бойових припасів, за допомогою самостійно виготовленого пристрою для спорядження патронів, незаконно, без передбаченого законом дозволу на їх виготовлення, виготовив 69 патронів калібру 7,62*54R, які є боєприпасами, патронами до нарізної вогнепальної зброї, гвинтівковими патронами калібру 7,62*54R, спорядженими саморобним способом з використанням складових частин промислового виробництва, придатними до проведення пострілів. Також у вересні 2018 року в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання обвинуваченого в приміщенні гаражу у нього було виявлено та вилучено саморобний пристрій для виготовлення патронів.

Крім того, в червні місяці 2018 року обвинувачений К., знаходячись в приміщенні гаражу за місцем свого проживання  сприйнявши виготовлені ним патрони за боєприпаси, переслідуючи умисел на незаконне носіння та зберігання бойових припасів, взяв попередньо виготовлені ним за допомогою самостійно виготовленого пристрою для спорядження патронів, 69 патронів калібру 7,62*54R, які є боєприпасами, патронами до нарізної вогнепальної зброї, гвинтівковими патронами калібру 7,62*54R, спорядженими саморобним способом з використанням складових частин промислового виробництва, придатними до проведення пострілів, переніс їх до приміщення свого будинку, де зберігав, не маючи на те передбаченого законом дозволу, та які у вересні 2018 року в  ході санкціонованого обшуку за місцем свого проживання у нього були виявлені та вилучені.

В судовому засіданні обвинувачений К. свою вину у вчиненні вказаних злочинів за вищенаведених обставин, визнав повністю, підтвердивши факти, викладені в обвинувальному акті, у скоєному щиро розкаявся. Також показав суду, що колекціонує стару зброю та приймає участь в історичних реконструкціях бойових дій, а патрони незаконно виготовляв для того, щоб потім на полігоні їх відстріляти, мети для їх збуту не мав.

Суддя Теплодарського міського суду Одеської ухвалила вирок, яким обвинуваченого визнано винним у вчинені злочину та на підставі санкцій вищезазначених статтей було призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України обвинуваченого звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік. Також, обвинуваченому присуджено сплатити в дохід держави в особі Одеського НДЕКЦ МВС України судові витрати за проведення судової експертизи зброї  в сумі 1144 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду