Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбіжності в поглядах щодо військово-політичної ситуації на сході України одній особі коштували життя, а іншій – 12 років за ґратами

10 жовтня 2019, 11:16

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 09.10.2019 Д. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років.

Як вбачається із матеріалів справи, у засудженого та продавця магазину Ч. на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин через розбіжності в поглядах щодо військово-політичної ситуації на сході України, виникла словесна сварка, під час якої Д., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, почав душити Ч., та коли остання знепритомніла,  завдав ударів ногами, взутими у чоботи, по голові та тулубу. Після чого взяв з прилавку у магазині канцелярські ножиці та завдав робочим полотном ножиць не менш 13 ударів в обличчя Ч.

Причиною смерті Ч. стала механічна асфіксія, зумовлена закриттям дихальних шляхів кров’ю внаслідок відкритого у порожнину роту двобічного перелому нижньої щелепи з кровотечею.

У суді засуджений Д. вину не визнав.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до Донецького апеляційного суду через Дзержинський міський суд Донецької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду