Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Біляївського районного суду надійшов обвинувальний акт за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху

09 жовтня 2019, 17:06

9 жовтня 2019 року до Біляївського районного суду Одеської області надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина В., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Довідково: в ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений В., реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, 15.07.2019 о 13:38, використовуючи належачий йому мобільний телефон «SAMSUNG», знаходячись за місцем тимчасового мешкання в с. Нерубайське здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини ГУНП в Одеській області, в ході якого, достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості населення, порушить громадську безпеку, повідомив оператору «102» чергової частини ГУНП в Одеській області про те що: – «В магазині Наті вул. Зелена 3-А заклав бомбу, є 3 години до спрацювання».

В ході виїзду слідчо-оперативної групи в магазин «Наті», вищевказане повідомлення громадянина В. про підготовку вибуху не підтвердилося.

 

   За повідомленням прес-служби суду