Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено розгляд справи стосовно батьків, обвинувачених у смерті їхнього трирічного сина

19 вересня 2019, 13:51

Колегія суддів 17 вересня 2019 року розпочала розгляд апеляційних скарг прокурора, обвинувачених батька і матері та її захисника, поданих на вирок Жовтневого районного суду міста Харкова від 9 жовтня 2018 року.

Проте, після відкриття судового засідання, обвинуваченим заявлено знов клопотання про необхідність його продовження ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, яке складається з чотирьох томів справи. Під час обговорення даного клопотання обвинувачений підтвердив, що раніше йому така можливість надавалась, проте повною мірою він своїм правом ще не скористався.

Колегія суддів відклала розгляд справи на 15 жовтня 2019 року, з наданням двотижневого терміну закінчити процедуру ознайомлення з матеріалами справи обвинуваченому.

Нагадуємо, органами досудового розслідування було встановлено, що батько систематично бив дитину. Мати хлопчика була присутньою при побитті   та не намагалася припинити знущання. У дитини були зламані ноги і ребра, малеча отримав черепно-мозкову травму, проте батьки не відвезли дитину до лікарні. Хлопчик страждав від фізичного болю та знущань. До лікарні звернулася знайома матері, проте врятувати дитину не вдалося. У вересні 2017 року дитина померла у лікарні.   

Вироком Жовтневого районного суду від 9 жовтня 2018 року батьків трирічного хлопчика винано винуватими у смерті їхнього трирічного сина та засуджено батька – до 10 років позбавлення волі, матір – до восьми років позбавлення волі.

Єдиний унікальний номер справи 639/7625/17

 

За повідомленням прес-служби суду