Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Херсонському міському суді відбувся День відкритих дверей для студентів-правників

19 вересня 2019, 13:46

19 вересня 2019 року Херсонський міський суд зустрічав студентів третього курсу Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу в рамках заходу «День відкритих дверей суду».

Вступним словом студентів привітали керівник апарату суду Синенко Л.П., заступник керівника апарату суду Вишневський М.В., які вказали на відкритість суду та необхідності проведення комунікаційних заходів, адже у суді студенти зможуть на власні очі побачити роботу суду, окремих його відділів та сформувати уявлення про судову систему.

Далі прес-секретар суду Пяткова С.В. ознайомила студентів з історією створення та структурую суду, після чого розпочалась оглядова екскурсія приміщеннями суду.

Екскурсію почала керівник відділу звернення громадян Довбуш О.В., яка пояснила й продемонструвала порядок реєстрації вхідної кореспонденції суду.

  

В канцелярії суду,секретар Чупінко Т. продемонструвала порядок реєстрації позовної заяви та формування протоколу автоматизованого розподілу справи, а також студенти мали змогу дізнатись про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду  та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3».

У ході екскурсії студенти побували в адміністративній канцелярії суду, де секретар суду Ніколаєва Н.А. розповіла про порядок заповнення обліково-статистичної картки та процес автоматизованого розподілу протоколів про адміністративні правопорушення між суддями. Студенти дізнались про встановлені види відповідальності, передбачені за допущення помилок в програмі документообігу та про порядок виконання винесених судом постанов по окремим категоріям справ про адміністративні правопорушення.

    

Не менш цікавим стало відвідування архіву суду. Архіваріус Смирнова Н.І. окреслила основні аспекти роботи відділу, правила зберігання справ у архіві й порядок їх знищення.

Студенти активно задавали питання та спілкувались з працівниками суду.

   

 За повідомленням прес-служби суду