Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителю Запоріжжя, який погрожував підірвати ДніпроГЕС змінено запобіжний захід на тримання під вартою

18 вересня 2019, 19:05

Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що сьогодні 18  вересня 2019 року  колегією  суддів  судової  палати з розгляду  кримінальних  справ  у відкритому судовому засіданні за участі підозрюваного У. розглянуто апеляційну скаргу прокурора Запорізької місцевої прокуратури №3 Запорізької області  на ухвалу слідчого судді  Ленінського районного суду м. Запоріжжя  від 30 серпня 2019р., якою відмовлено  у  задоволенні  клопотання  слідчого  про застосування запобіжного заходу у  виді тримання під вартою та застосовано до громадянина У.  запобіжний захід  у виді домашнього арешту  строком на два  місяці до 30 жовтня 2019 року,  з покладанням на нього  певних обов’язків.

Органом досудового розслідування громадянин У. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України  -  завідомо неправдиве  повідомлення  з погрозами  підірвати  ДніпроГЕС.

Колегія суддів Запорізького апеляційного суду погодилася з доводами апеляції   прокурора  про  те, що лише тримання під вартою зможе забезпечити належну  процесуальну поведінку підозрюваного та запобігти вчиненню ним аналогічних злочинів, оскільки у 2016 році він вже притягувався до кримінальної  відповідальності за діяння, передбачене  частиною першою статті 259  Кримінального кодексу України.

За результатами  апеляційного розгляду  постановлено  ухвалу та оголошено резолютивну  її частину, якою апеляційну скаргу прокурора задоволено частково,   ухвалу  слідчого судді  Ленінського районного суду м. Запоріжжя  від 30.08.2019р скасовано,  застосовано до підозрюваного У. запобіжний захід у виді тримання  під вартою з моменту фактичного затримання на строк до 30 жовтня 2019 року включно.  Визначено заставу в розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 38420 гривень.

Ухвала  суду набирає законної сили з моменту  її  проголошення та оскарженню  в  касаційному порядку  не підлягає.