Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТААС призупинив провадження у справі за позовом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» до Криворізької міської ради

18 вересня 2019, 16:51

17 вересня 2019 року колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду продовжила розгляд справи за апеляційною скаргою Криворізької міської ради на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, що стосується встановлення ставки земельного податку для ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Під час минулого засідання, яке відбулося у липні 2019 року, судді дійшли висновку про необхідність у дослідженні нових доказів та перевірки матеріалів по справі, тож провадження по справі було зупинене.

Розгляд справи зупинили, бо судді Третього апеляційного адміністративного суду прийняли рішення звернутися до Антимонопольного комітету України та територіального відділення Антимонопольного комітету для перевірки доводів Криворізької міської ради, яка запевнила, що вони дотрималися всіх необхідних процедур і погодили своє рішення щодо встановлення ставки земельного податку для ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з Антимонопольним комітетом.

Як зазначали представники державного органу, Криворізька міська рада направила до Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України  проект рішення  «Про встановлення ставок земельного податку, розміру орендної плати, пільг зі сплати за землю», аби Антимонопольний комітет розглянув та погодив його на відповідність вимогам законодавства України про захист економічної конкуренції.

Проте, як видно з відповіді територіального відділення Антимонопольного комітету та рішення Антимонопольного комітету ними було розглянуто та надано оцінку проекту рішення ради в частині встановлення пільг зі сплати податку.

Та під час судового засідання, яке відбулося 17 вересня, стало відомі протиріччя доводів, які зазначають учасники судового процесу з матеріалами справи. Так, Криворізька міська рада зазначає, що надіслала до територіального відділення Антимонопольного комітету повний пакет необхідних документів, які були досліджені. Проте територіальне відділення Антимонопольного комітету акцентує увагу на тому, що Криворізька міська рада не надала до листа пояснювальну записку, що унеможливило повноцінний розгляд їх рішення.

Таким чином, слова представників Криворізької міської ради та відповідь територіального управління Антимонопольного комітету суперечать одне одному.

Через такі суперечливі доводи Криворізької міської ради та територіального відділення Антимонопольного комітету, колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду знов призупинила провадження, аби для повноти та всебічності розгляду даної справи перевірити необхідні спірні обставини справи.

Для цього суд витребує вхідну кореспонденцію територіального відділення Антимонопольного комітету України, яку направляла їм Криворізька міська рада за 2018 рік.

Надати необхідну суду інформацію Дніпропетровське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повинне протягом 10 днів з моменту отримання ухвали. 

Фото - УНІАН

 

За повідомленням прес-служби суду