Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Дніпропетровської області стягнув з підприємця 263 тис грн цільової благодійної допомоги

18 вересня 2019, 16:43

До Господарського суду Дніпропетровської області звернулось Представництво Датської ради у справах біженців в Україні з позовом до фізичної особи-підприємця про розірвання договору цільової благодійної допомоги і стягнення 263 000,00 грн. наданої цільової благодійної допомоги (справа №904/2431/19). 

Під час розгляду справи господарський суд установив, що у листопаді 2017 року між Представництвом Датської ради у справах біженців в Україні (замовник) і фізичною особою-підприємцем (виконавець) був укладений договір цільової благодійної допомоги. 

Відповідно до умов договору замовник зобов’язався надати виконавцю цільову благодійну допомогу для забезпечення внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від конфлікту, оперативним доступом до працевлаштування. 

За умовами цього договору виконавець взяв на себе зобов’язання зі створення та обладнання п’яти додаткових робочих місць та працевлаштування на них п’яти внутрішньо переміщених чи постраждалих від конфлікту осіб. 

Цільову благодійну допомогу виконавець повинен використати виключно на допомогу внутрішньо переміщеним та постраждалим від конфлікту особам через професійну реабілітацію. 

Також договором на виконавця покладено обов’язок щодо надання замовнику звітів про цільове використання коштів і працевлаштованих осіб. 

У свою чергу, замовник залишив за собою право на моніторинг ефекту від надання цільової благодійної допомоги. 

Загальний розмір благодійної допомоги для цільового використання складає 263 000,00 грн., яка позивачем була перерахована відповідачу, що підтверджується копією відповідного платіжного доручення. 

Водночас матеріали справи свідчать про те, що в порушення умов договору відповідачем не створено три додаткові робочі місця і не працевлаштовано на них внутрішньо переміщених чи постраждалих від конфлікту осіб. 

З метою врегулювання суперечностей позивач звертався до відповідача з вимогами про вжиття необхідних заходів для виконання умов договору. 

Проте таких заходів відповідачем вжито не було, як і не було надано належних і допустимих доказів на виконання умов договору. 

Враховуючи встановлені обставини справи, а також чинні норми цивільного законодавства, Господарський суд Дніпропетровської області 25.07.2019 ухвалив рішення, яким:

- розірвав договір цільової благодійної допомоги, укладений між Представництвом  Датської ради у справах біженців в Україні та фізичною особою-підприємцем;

- стягнув з фізичної особи-підприємця на користь Представництва Датської ради у справах біженців в Україні 263 000,00 грн. благодійної допомоги. 

Оскільки зазначене рішення набрало законної сили, Господарським судом Дніпропетровської області був виданий наказ про його примусове виконання. 

Фото з відкритих джерел мережі Інтернет

За повідомленням прес-служби суду