Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа про скасування міжнародного іспиту для студентів-медиків: суд відклав підготовче засідання

18 вересня 2019, 14:29

17 вересня відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі про скасування для студентів-медиків міжнародного іспиту з основ медицини, що був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року №334. Відповідний позов до суду подали студентка Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна та народний депутат VIII скликання Валерій Писаренко. Відповідачами у справі визначено Кабінет Міністрів України.

Позивачі зазначають, що запроваджений міжнародний іспит з основ медицини базується на програмах іноземних освітніх агентств забезпечення якості вищої освіти, в той час як КМУ досі не затверджено перелік іноземних агентств, сертифікати яких визнаються в Україні. На думку позивачів, в такій ситуації мають місце порушення Закону України «Про вищу освіту» та конституційного права громадян України на вищу освіту.

Суд відклав підготовче засідання до 5 листопада у зв’язку із необхідністю ознайомлення з поданими до суду матеріалами та вирішення питання про можливе об’єднання справ з аналогічними позовними вимогами, що також перебувають у провадженні суду.

 

За повідомленням прес-служби суду