Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки іспитового строку та позбавлення обіймати посади отримав військовослужбовець за бійку  

18 вересня 2019, 13:23

17 вересня 2019 року колегія суддів Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області ухвалила вирок щодо кримінального провадження по обвинуваченню військовослужбовця К. у вчиненні злочину, передбачених частиною 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

Інформаційно: Обвинувачений К., який тимчасово виконував обовязки командира військової частини, під час воєнного стану в Україні, у стані алкогольного спяніння, зайшов до наметового містечка роти охорони та оборони військової частини та виявивши відсутність днювального на місці несення добового наряду, обурився неналежним несенням служби в добовому наряді, вирішив утвердити військову дисципліну та власний авторитет командира шляхом застосування насильства щодо днювального роти охорони та оборони військової частини, і вчинив бійку із солдатами П. та Б. Обвинувачений завдав удар зігнутим коліном правої ноги в ділянку правого ока солдату П., та  завдав удар кулаком правої руки в область лівого ока солдату Б., чим заподіяв останнім легкі тілесні ушкодження.

 Обвинувачений К. свою вину визнав та щиро каявся.

Суд, обираючи покарання, врахував обставини, що характеризують обвинуваченого, а саме: позитивна характеристика, є учасником бойових дій, на обліку лікарів нарколога та психіатра не перебуває, добровільно відшкодував збитки потерпілим, а також ті обставини, що на протязі досудового розгляду з моменту вчинення обвинувачений злочинів не вчиняв та не притягувався до адміністративної відповідальності та позицію потерпілих, які жодних претензій до обвинуваченого не мають та призначив йому  покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на іспитовий строк тривалістю 2 роки. А також призначив військовому  додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 2( два) роки.

Довідково:  14 вересня 2010 року Указом Президента України № 900/2010 в Україні були ліквідовані військові апеляційні суди та військові місцеві суди, тому ці справи розглядають цивільні суди.

 

За повідомленням прес-служби суду