Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт участі громадянина у бойових діях під час проведення АТО

18 вересня 2019, 09:41

Ленінським районним судом м. Миколаєва ухвалено рішення та задоволено заяву громадяна Я.

Зазначений громадянин звернувся до суду з заявою про встановлення факту участі його, у бойових діях під час проведення антитерористичної операції щодо захисту незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в період з червня 2014 року по листопад 2014 року на території населених пунктів Луганської області у складі добровольчого батальйону «Айдар». Мотивуючи свої вимоги тим, що він в період з червня 2014 року по листопад 2014 року приймав участь в антитерористичній операції, щодо захисту незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в районі проведення антитерористичної операції у Луганській області у складі одній з військових частин добровольчого батальйону «Айдар», в подальшому однієї з військових частин Збройних Сил України. Безпосередньо брав участь в обороні м. Щастя, звільнені населеного пункту Жовте, звільнені та обороні с. Георгіївка, звільнені с. Трьохізбенка, обороні с. Новосвітлівка, обороні Луганської ТЕС. Проте, підтверджуючих документів з військової частини, що він брав безпосередню участь у бойових діях немає, оскільки такі документи під час евакуації частини до м. Харкова було втрачено. Встановлення даного факту надасть йому право скористатися пільгами, які передбачені з отриманням останнім статусу учасника бойових дій.

Суд вважав, що у заявника відсутні можливості встановити відповідний факт у порядку передбаченому законодавством України, а тому в розумінні вимог ст.3, ч.2 ст.256 ЦПК України та в площинні дії ст.13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, суд вважав, що відсутні підстави щодо не розгляду поданої заяви в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження.

Оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв’язок в їх сукупності за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об’єктивному та безпосередньому дослідженню наявних у справі доказів, суд прийшов до висновку, що заява підлягає задоволенню.

З інформацією щодо повного тексту рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/2871/19). 

Зазначимо, що рішення суду ще на набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду