Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок суду обвинуваченій у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень 11-річному хлопчику

30 серпня 2019, 17:34

Сьогодні вироком Ужгородського суду до п’яти років позбавлення волі засуджено 38-річну мешканку Ужгорода за нанесення різного ступеня тілесних ушкоджень одному з її підопічних – 11-річному хлопчику. Він разом з чотирма сестрами був переданий у 2016 році виконавчим комітет Ужгородської міської ради під опіку жінки.

Судом досліджено докази надані стороною обвинувачення, зокрема висновок судово-медичної експертизи, за якою отримані хлопчиком тілесні ушкодження кваліфіковані як тяжкі. Також суд заслухав показання понад 30-ти свідків, серед них й неповнолітні діти й підопічні обвинуваченої.

В судовому засіданні обвинувачена заперечувала свою причетність до побиття хлопчика, її діти також не підтвердили даного факту.

Проте суд прийшов до висновку щодо винуватості жінки у нанесенні тілесних ушкоджень малолітньому потерпілому й призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Разом з тим, судом враховано, що жінка раніше судимою не була, на час вчинення інкримінованого злочину перебувала в стані вагітності, розлучена й на її самостійному утриманні перебуває восьмеро дітей, яких орган опіки та піклування просив залишити проживати з матір’ю, тому суд звільнив жінку від реального відбування покарання з випробувальним терміном у три роки.

Якщо за вказаний час засуджена вчинить новий злочин, вона буде ув’язнена щонайменше на п’ять років.

Окрім цього судом стягнуто з засудженої понад 28 тисяч гривень, які були понесені на лікування потерпілого хлопчика.

 

За повідомленням прес-служби суду