Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чотирьом особам, які підозрюються у спробі викрадення людини

19 серпня 2019, 18:56

17 серпня 2019 року до Баштанського районного суду Миколаївської області надійшли клопотання слідчого СВ Баштанського ВП ГУ НП в Миколаївській області, погоджене з прокурором Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області, про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно чотирьох осіб, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 189 (вимагання), частиною третьою статті 15, частиною другою статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)Кримінального кодексу України.   

За версією слідства, 15.08.2019 приблизно о 10:00 особи за попередньою змовою між собою, маючи злочинний умисел, спрямований на незаконне викрадення місцевого жителя, з метою вимагання від останнього неіснуючого боргу, на автомобілі прибули до території фермерського господарства, що розташоване в місті Баштанка, де телефоном викликали потерпілого до воріт підприємства. Реалізуючи свій протиправний умисел, попередньо розподіливши між собою свої ролі, гр.К., гр.П., гр.Л. залишились в зазначеному автомобілі біля воріт території з метою спостереження, щоб сторонні особи не завадили їм довести свій злочинний умисел до кінця. В цей час гр.Є., зайшов на територію підприємства та зустрівся з потерпілим, погрожуючи предметом зовні схожим на пістолет, застосовуючи фізичне насильство з корисливих мотивів, намагався витягти останнього за територію підприємства та посадити його до автомобіля з метою його викрадення, наголошуючи при цьому, про необхідність повернення неіснуючого боргу. Однак потерпілий вчинив фізичний супротив та почав кликати на допомогу працівників підприємства. Побоючись викриття, зловмисники на автомобілі залишили місце вчинення кримінального правопорушення.

Розглянувши клопотання, слідчий суддя Баштанського районного суду Миколаївської області (Муругов В.В.) обрав стосовно двох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів.  В задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно гр.К. та гр.П. - відмовлено, у зв'язку з відсутністю доказів  обґрунтованої підозри у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень.

 

         За повідомленням прес-служби суду