Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Ради суддів України Богдан Моніч обурений зухвалою поведінкою судді

14 серпня 2019, 18:31

Голова Ради суддів України Богдан Моніч обурений зухвалою поведінкою судді П'ятого апеляційного адміністративного суду Дмитра Запорожана під час спілкування з патрульними поліцейськими.

Обурення Голови Ради суддів України пов'язане з відео, яке оприлюднили у ЗМІ та соціальних мережах громадські активісти.

"Ми зараз не досліджуємо матеріали конкретної справи, яка перебуває на розгляді суду, однак обставини, за яких відбулося спілкування судді з поліцейськими, а це: неприхована зверхність, зарозумілість, їх приниження, як осіб, які знаходяться при виконанні службових обов'язків і як людей, свідчать про значні проблеми у морально-етичних цінностях цієї людини, яка має високий статус судді і наділена правом на виконання функцій держави" – прокоментував відеозапис Богдан Моніч.

Він також зазначив, що з метою подальшого реагування Ради суддів України на таку поведінку судді, він звернеться до правоохоронних органів з проханням надати повний відеозапис з місця події. Також він запропонує обговорити поведінку судді на зборах суддів П'ятого апеляційного адміністративного суду.

Джерело