Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентовано Проект Twinning «Підтримка Академії суддів України»

23 вересня 2009, 10:33

Презентовано Проект Twinning

«Підтримка Академії суддів України»

 

22 вересня 2009 року в приміщенні Державної судової адміністрації України було презентовано Проект Twinning «Підтримка Академії суддів України».

У презентації Проекту Twinning взяли участь Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, заступник голови Місії, посольство Республіки Австрія Александер Байерл, ректор Академії суддів України та керівник Проекту від країни-бенефіціара Ірина Войтюк, суддя та керівник Проекту від країни-члена ЄС Доріс Обередер, начальник відділу координації проектів Twining Головдержслужби України Наталя Кириченко.

Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту розповів про Концепцію Проекту Twining, котра передбачає тісне співробітництво між країною-членом ЄС та країною бенефіціаром, тобто Україною.  Метою Проекту Twining є підвищення стандартів в різних сферах управління, а також наближення національного законодавства та практики його виконання до стандартів ЄС.

Передумовою даного проекту була потреба у створенні національної системи підготовки суддів в Україні, обґрунтована необхідністю проведення соціально-економічних змін у державі.

Проект складається з трьох компонентів:

• початкова підготовка (підготовка кандидатів на посаду судді);

• тестування (критерії оцінки кандидатів на посаду судді);

• безперервне навчання (навчання суддів).

Це перший проект в Twining в сфері судочинства в Україні, що розпочався у липні 2009 року і триватиме до червня 2011 року. Проект Twining фінансується ЄК через двосторонній бюджет, внесок України – людські ресурси, приміщення для проведення заходів, навчань.

З нагоди започаткування проекту відбулася прес-конференція для засобів масової інформації.