Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оскарження Регламенту ГРМЕ: суд перейшов до розгляду справи по суті

24 липня 2019, 14:38

24 липня відбулось підготовче засідання у справі за позовом до Громадської ради міжнародних експертів щодо визнання протиправним та нечинним її Регламенту, який затверджено 4 січня 2019 року. Суд у підготовчому провадженні різними способами намагався з’ясувати місцезнаходження відповідача – Громадську раду міжнародних експертів для повідомлення про розгляд справи, однак  на сьогодні така інформація досі не відома.

Суд ухвалив завершити підготовче провадження та перейти до розгляду справи по суті. Судове засідання у справі призначено на 28 серпня 2019 року.

Нагадаємо, що  Громадська рада міжнародних експертів була утворена Вищою кваліфікаційною комісією суддів України як її допоміжний орган для сприяння їй у підготовці рішень з питань призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду України. Відповідно до ч. 12 ст.9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд України», організаційно-технічного забезпечення діяльності Громадської ради міжнародних експертів покладено на Державну судову адміністрацію.

 

За повідомленням прес-служби суду