Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку, який скоїв смертельне ДТП на Фонтанській дорозі в Одесі

18 липня 2019, 11:46

Приморський районний суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт стосовно чоловіка 1991 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб.

Як встановив суд, 8 вересня 2018 року о 21:00 обвинувачуваний, керуючи автомобілем BMW, що мав невідповідність ходової частини вимогам ПДР, яка не була усунута перед виїздом, рухався по Фонтанській дорозі з перевищенням більше ніж удвічі допустимої швидкості руху. Проігнорувавши вимоги жовтого, а потім червоного сигналу світлофору, обвинувачуваний перетнув перехрестя та скоїв ДТП з іншим автомобілем, водій якого отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Після зіткнення автомобіль BMW в некерованому стані виїхав за межі проїзної частини та здійснив наїзд на чотирьох пішоходів. В наслідок чого двоє пішоходів загинули, двоє отримали тяжкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав у повному обсязі.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

 

За повідомленням прес-служби суду