Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полтавський окружний адміністративний суд відвідали майбутні юристи

17 липня 2019, 16:27

За ініціативою студентів І курсу Полтавської державної аграрної академії та з метою формування позитивного ставлення до обраної спеціальності і майбутньої професії юриста, 17 липня 2019 року в Полтавському окружному адміністративному суді було проведено День відкритих дверей.

Розпочинаючи даний захід, головний спеціаліст – прес-секретар суду Ольга Синяговська  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи.

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії,  де майбутні правники  дізналися  про  принципи та порядок роботи автоматизованої системи документообігу, за допомогою якої забезпечується реєстрація та подальший рух документів, що надходять до суду, автоматизований розподіл справ між суддями, виготовлення  копій судових рішень та звернення їх до виконання.

Відвідавши робочі кабінети секретарів судових засідань, помічників суддів, архів, бібліотеку та інші відділи суду, учасники заходу дізналися про принципи функціонування структурних підрозділів судової установи. 

Після ознайомчої екскурсії студенти були присутніми у судовому засіданні, де мали змогу ознайомитися із судовим процесом в одній із адміністративних справ, яка, до речі, розглядалась в режимі відеоконференцзв’язку,  під головуванням заступника голови суду Ігоря Шевякова.

Наприкінці заходу майбутні юристи подякували за організацію та проведення заходу, адже завдяки такому знайомству правники отримали певні знання про специфіку діяльності Полтавського окружного адміністративного суду.

За повідомленням прес-служби суду