Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив на роботі незаконно звільнену медичну сестру

17 липня 2019, 16:06

Днями на сторінці одного з миколаївських Інтернет-ЗМІ, опубліковано інтерв’ю медичної сестри КНП Миколаївської міської Ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4», де вона повідомляє, що керівник медзакладу незаконно її звільнив з посади, після поновлення на роботі, відповідно до рішення Центрального районного суду м.Миколаєва від 20.05.2019, перешкоджав її професійній діяльності.

У своєму коментарі щодо зазначеної інформації кореспонденту Інтернет-видання головний лікар медзакладу назвав зокрема зазначене рішення Центрального районного суду «абсурдним».

З цього приводу повідомляємо наступне, Центральним районним судом м.Миколаєва розглянуто цивільний позов громадянки П. до КНП Миколаївської міської Ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4», третя особа головний лікар зазначеного медзакладу про скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі, стягнення оплати за час вимушеного прогулу.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думки сторін суд задовольнив позов в повному обсязі, оскільки звільнення відбулось в порушення вимог ст.ст. 42, 49-2 Кодексу законів про працю України, а саме при звільненні за скороченням штатів не було запропоновано інші вакантні посади, а також не враховано переважне право працівника на залишення на роботі. Відтак звільнення є незаконним, а наказ про звільнення підлягає скасуванню.

При розгляді справ вказаної категорії суд вирішує питання щодо законності дій адміністрації підприємства саме на час їх вчинення, тобто, в даному випадку, на момент звільнення.

Відповідач мав право, у разі незгоди з зазначеним рішенням суду, подати апеляційну скаргу, проте цього зроблено не було, з чого можна зробити висновок, що відповідач погоджується з правовою позицією суду.

 

За повідомленням прес-служби суду