Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу стосовно вже засудженого до довічного позбавлення волі розглядатиме суд присяжних

17 липня 2019, 14:45

В провадженні Зарічного районного суду м. Суми перебуває справа стосовно уже засудженого до довічного позбавлення волі громадянина С. Чоловіка обвинувачують в умисному вбивстві свого колеги (пункт 6 частина друга статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів).

Згідно даних обвинувального акту, події стались ще в березні 1996 року. Тоді у власному під’їзді з мисливської зброї був убитий чоловік. Як було з’ясовано в ході слідства, обвинувачений позичив у свого колеги 100 доларів США. Але вже через декілька днів останній почав вимагати повернення боргу. Щоб не віддавати гроші, нападник дочекався колегу в під’їзді та вистрелив у нього.

Підготовче засідання по даній справі відбулось 15 липня 2019 року, в ході якого обвинувачений заявив клопотання про розгляд кримінального провадження стосовно нього судом присяжних.

Враховуючи, що санкція частини другої статті 115 Кримінального кодексу України передбачає можливість призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі, суд задовільнив клопотання обвинуваченого про розгляд справи судом присяжних.

Судове засідання призначено на 23 липня об 11:30.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за № 591/1811/19.

 

За повідомленням прес-служби суду