Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дарницький районний суд міста Києва спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену телеканалом новин «24»

17 липня 2019, 13:09

Прес-служба Дарницького районного суду міста Києва спростовує недостовірну інформацію, яка оприлюднена в телесюжеті під назвою «СБУ ВЛАШТУВАЛА ОБЛАВУ НА СУДДІВ, КОТРІ НЕЗАКОННО ВІДБИРАЛИ КВАРТИРИ У ЛЮДЕЙ».

15 липня 2019 року о 15:00 телеканалом новин «24Канал» оприлюднено сюжет щодо причетності суддів суду (0 хв. 04 с) та керівника апарату суду (0 хв. 46 с) до вчинення кримінальних правопорушень.

Викладена в сюжеті інформація в цілому є неправдивою, тобто містить відомості про події та явища, яких не існувало взагалі або які не відповідають дійсності.

Крім того, повідомляємо, що жодного працівника Дарницького районного суду міста Києва не затримано та не пред’явлено підозру. 

Однак 15 липня 2019 року о 14:36  у приміщенні Дарницького районного суду міста Києва працівникам слідчого управління Головного управління СБУ у місті Києві та Київській області на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва про проведення обшуку було надано доступ до речей та документів, хоча в ухвалі слідчого судді відсутній перелік речових доказів для встановлення об’єктивної істини.

Звертаємось до представників ЗМІ з проханням в подальшому перевіряти інформацію, яка транслюється у прямому ефірі, а також звертатись за коментарями до судді-спікера та прес-секретаря суду. Ураховуючи характер використаних мовних засобів, категоричність і однозначність відповідних словосполучень, інформація, яка була поширена кореспондентом, є твердженням про факти, яких не існувало, і не може розглядатися як критика чи оціночне судження.

 

За повідомленням прес-служби суду