Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видав обмежувальний припис чоловіку через вчинення ним психологічного насильства до своєї дружини у присутності малолітнього сина

17 липня 2019, 12:08

    Суддею Теплодарського міського суду Одеської області розглянуто заяву громадянки В. про видачу обмежувального припису стосовно  її чоловіка протягом 6 (шести) місяців, в якій вона просила  встановити заборони щодо: перебування в місці проживання (перебування) її та сина; наближення на 50 метрів до місця проживання (перебування), навчання, роботи, інших місць частого відвідування нею та її сином, а саме: місця реєстрації та проживання її та сина; особисто і через третіх осіб розшукувати, якщо вона за власним бажанням перебуває у місці, невідомому її чоловіку, переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею; ведення листування, телефонних переговорів з нею та сином, або контактування з ними через інші засоби зв’язку особисто і через третіх осіб.

     Звертаючись до суду жінка вказала, що вона перебуває у шлюбі із громадянином О., в якому 2016 р. у них народився син, який є інвалідом з дитинства. На даний час вона, її чоловік та їхній спільний син проживають разом в одній квартирі, через відсутність фінансової можливості мешкати окремо. Жінка звертає увагу суду на те, що постійні сварки, непорозуміння, нецензурна лайка, погрози на її адресу, призводять до психологічних страждань, крім того, наявні непоодинокі виклики поліції. Також, крім психологічного насильства чоловік вчиняє стосовно неї й фізичне насильство, що виражається в заподіянні тілесних ушкоджень, свідком чого є і дитина. Також вказує, що чоловік з лютого 2018 року знаходився на лікуванні в психіатричній лікарні.

      Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що заява громадянки В. підлягає задоволенню частково, в зв’язку з чим видано обмежувальний припис громадянину О. стосовно дружини та їхнього сина у вигляді тимчасових обмежень строком на 2 (два) місяці, а саме:

      1. Заборонено громадянину О. перебувати в місці спільного проживання з дружиною та сином;

      2. Заборонено громадянину О. наближатися на 50 метрів до місця проживання дружини та сина, а також місць навчання, роботи, інших місць частого відвідування дружиною та сином;

    3. Заборонино громадянину О. особисто і через третіх осіб розшукувати дружину, якщо вона за власним бажанням перебуває в місці, невідомому громадянину О., переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею;

     4. Заборонино громадянину О. вести листування, телефонні переговори з дружиною або контактування з нею через інші засобі зв»язку особисто і через третіх осіб.

       Рішення підлягає негайному виконанню, а його оскарження не зупиняє його виконання.

       Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Одеського апеляційного суду.     

 

      За повідомленням прес-служби суду