Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав правомірною вимогу громадянина про зобов’язання сервісного центру зареєструвати автомобіль

17 липня 2019, 09:51

         Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнив позов громадянина Б. та зобов’язав  Регіональний сервісний центр МВС в Закарпатській області в особі Територіального сервісного центру № 2141 провести державну реєстрацію автомобіля, що ввезений до України згідно митної декларації позивачем.

        Приводом для звернення громадянина до суду стала відмова сервісного центру у реєстрації транспортного засобу у зв’язку з відсутності оригіналів відповідних реєстраційних документів, а саме оригіналу свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу іноземної держави, про втрату якого заявник повідомив у своїй заяві, до якої додав його копію.

         За наслідками розгляду даної справи,  судом встановлена  наявність у позивача оригіналу свідоцтва реєстрації  його транспортного засобу, що підтверджено матеріалами справи та показами, допитаного в судовому засіданні, свідка,

         Розглядаючи справу суд  встановив, що відповідною  митною декларацією підтверджено правомірність придбання позивачем, ввезення та проведення процедури митного оформлення транспортного засобу – легкового автомобіля  марки Skoda, , що свідчить про наявність у позивача на час здійснення митного оформлення оригіналів реєстраційних (технічних) документів на вказаний транспортний засіб, зокрема свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу іноземної держави.

         Разом з тим, в матеріалах справи, крім інших реєстраційних документів,  міститься копія свідоцтва реєстрації  вищезазначеного транспортного засобу, яку за ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було надано Закарпатською митницею ДФС .

         Також Закарпатською митницею ДФС підтверджено митне оформлення транспортного засобу позивача  за відповідною митною декларацією  та оформлення на вказаний транспортний засіб Посвідчення про реєстрацію.

         Зважаючи на зазначене, суд дійшов  висновку, що встановлені у справі обставини підтверджують позицію позивача, , а відтак адміністративний позов необхідно задовольнити.

 

За повідомленням прес-служби суду