Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України обговорили питання виконання Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів  

16 липня 2019, 15:14

16 липня 2019 року у Державній судовій адміністрації України відбулася робоча зустріч виконувачки обов'язків Голови Людмили Гізатуліної з міжнародною експерткою Проекту ЄС "ПРАВО-Justice" пані Редою Мольєне. На зустрічі обговорено питання оцінки процесу імплементації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

Найперше, пані Мольєне подякувала ДСА України за зустріч і зазначила, що наразі триває робота над звітом із оцінки процесу імплементації названої Стратегії.

Виконувачка обов'язків Голови ДСА України поінформувала експертку про нинішній стан фінансового забезпечення судової системи у частині відповідальності ДСА України як головного розпорядника бюджетних коштів  і звернула увагу на необхідність врегулювання окремих питань, що стосуються фінансового та матеріального забезпечення діяльності судової влади. Людмила Гізатуліна також зазначила, що зараз триває робота над обчисленням нормативів навантаження на суддів з метою визначення необхідної штатної кількості суддів у судах, а також інших видатків, що забезпечують функціонування судових органів.

Під час зустрічі обговорено фінансово-економічне забезпечення органів правосуддя, розглянуто стан справ щодо оптимізації судів та навантаження на суддів; розвиток ефективності управління судовим персоналом; реалізацію ініціатив щодо поліпшення роботи судів. 

За результатами зустрічі сторони домовилися про взаємний обмін інформацією під час підготовки звіту про результати судової реформи з тим, щоб максимально ефективно використати його у визначенні та усуненні проблемних питань реформування та фінансового забезпечення судової влади.

За повідомленням прес-служби ДСА України