Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Смілянського міськрайонного суду Черкаської області Калашника В.П. відсторонено від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження

16 липня 2019, 14:40

Вища рада правосуддя 16 липня 2019 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді Смілянського міськрайонного суду Черкаської області Калашника Василя Павловича (на фото праворуч) від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до Вищої ради правосуддя 9 липня 2019 року.

Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха повідомив, що на підставі рішення Вищої ради правосуддя від 6 лютого 2018 року  Калашника В.П. тимчасово, на шість місяців, відсторонено від здійснення правосуддя у межах дисциплінарного провадження з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя.

За інформацією Генеральної прокуратури України, 28 листопада 2017 року судді Калашнику В.П. повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), статтею 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) та частиною другою статті 375(постановлення завідомо неправосудних ухвал) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт призначено до розгляду у підготовчому судовому засіданні у Знам’янському міськрайонному суді Кіровоградської області 6 серпня 2019 року.

У розгляді зазначеного питання взяв участь представник Генеральної прокуратури України – прокурор відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчим управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтриманням публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України Андрій Ширяєв, який підтримав доводи клопотання про відсторонення від здійснення правосуддя судді Калашника В.П.

З урахуванням зазначеного Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Смілянського міськрайонного суду Черкаської області Калашника Василя Павловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

 

Прес-центр судової влади України