Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Місії ОБСЄ/БДІПЛ перевірили готовність Восьмого ААС до розгляду виборчих спорів

16 липня 2019, 09:37

12 липня 2019 року у Восьмому ААС відбулася зустріч голови суду Олега Заверухи та заступника голови суду Віталія Затолочного з представниками Місії зі спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ Родольфом Оберле (Франція) та Тамілою Карпик (Канада).

Дострокові парламентські вибори, що проходитимуть в Україні 21 липня 2019 року, вимагають від суддів високого рівня готовності та професійності, тому міжнародні довгострокові спостерігачі перевіряють судові установи щодо рівня організації роботи суду на період виборів та визначення готовності до розгляду виборчих справ.

Голова Восьмого ААС розповів спостерігачам про предметну та інстанційну підсудність виборчих справ, структуру Восьмого апеляційного адміністративного округу, налагоджену систему обміну інформацією між судами округу щодо надходження, стану та результатів розгляду виборчих справ. Окрему увагу Олег Заверуха звернув на прийняті в суді та оприлюднені накази про організацію роботи суду в період виборчого процесу, а також на інформаційний супровід шляхом публікації на сайті суду роз’яснення виборчого законодавства. Крім цього, голова апеляційного суду повідомив спостерігачам, що з метою забезпечення належного розгляду судами справ цієї категорії Восьмим ААС було надіслано територіальним виборчим комісіям листи-роз’яснення про порядок оскарження справ, пов’язаних з виборчим процесом,  із зазначенням контактної інформації.

Нагадаємо, метою здійснення Місії ОБСЄ/БДІПЛ в Україні є оцінка виборчого процесу з точки зору відповідності зобов’язанням ОБСЄ та міжнародним демократичним стандартам проведення виборів, а також національному законодавству.

За повідомленням прес-служби суду