Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 13 років 3 місяців позбавлення волі засуджено чоловіка за умисне вбивство власної доньки

12 липня 2019, 15:49

12 липня 2019 року колегія суддів Овідіопольського районного суду Одеської області розглянула кримінальне провадження у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 13 частиною третьою статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України і призначила показання обвинуваченому М. 13 (тринадцять) років та 3 (три) місяці позбавлення волі.

Довідково: 09.02.2019 приблизно о 20:00 М., будучи особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, перебуваючи на перехресті вулиць Суворова та Соборної в смт. Овідіополь Овідіопольського району Одеської області, на ґрунті раптово виниклого конфлікту, з метою позбавлення життя своєї доньки потерпілої Б., з якою у нього склались неприязні відносини, в ході сварки, за допомогою ножа наніс потерпілій не менше 11 ударів в область грудної клітини, спини та кінцівок, спричинивши колото-різані поранення несумісних із життям, від яких Б. померла на місці вчинення злочину.

Обвинувачений М. вину визнав у повному обсязі та не заперечує щодо обставин, які були встановлені під час кримінального провадження, та пояснив, що дійсно вчинив злочин (вбив свою доньку) при вищевказаних обставинах. Потерпілий у судове засідання не з'явився, однак надав заяву, у якій просив суд розглянути справу у його відсутності, покарання призначити максимальне за санкцією статті.

Призначаючи покарання М., суд враховав ступінь тяжкості скоєного ним злочину - даний злочин відноситься до особливо тяжкого злочину, особу винного - особа раніше судима за умисне вбивство, сімейний стан - одружений, характеристику, на обліку у лікаря наркологу і психіатра не перебуває, вік.

Обставин, які б обтяжували вину підсудного, немає. Обставиною, яка пом’якшує вину підсудного, є щире каяття.

З урахуванням даних обставин, суд приходить до висновку про те, що покарання М. повинно бути призначено у вигляді позбавлення волі, оскільки його виправлення не можливе без ізоляції від суспільства, що відповідає загальним вимогам призначення покарання.

Також при призначенні покарання, суд враховує визнання у повному обсязі своєї провини М., відсутністю обставин, які обтяжують покарання, щире каяття, тому суд обмежений у призначенні покарання у відповідності до статті 69-1 Кримінального кодексу України, двома третинами максимального строку або розміру найбільш суворого покарання, передбаченого відповідною санкцією статті (санкцією частини статті) Особливої частини цього Кодексу.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили обвинуваченому залишили попередній – тримання під вартою.

Головуючий суддя – Кочко В.К., судді – Бочаров А.І., Козирський Є.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/1451/19.

 

За повідомленням прес-служби суду