Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Восьмому ААС студенти взяли участь у квесті «Адміністративна справа»

12 липня 2019, 14:02

З нагоди відзначення Днів адміністративної юстиції України – 2019, 10 липня 2019 року у приміщенні Восьмого ААС відбувся квест - абсолютно новий та надзвичайно цікавий просвітницький захід із залученням молодого покоління юристів. Ініціатива проведення такого заходу належить голові Восьмого ААС Олегу Заверусі.

На запрошення взяти участь у квесті відгукнулися студенти третього курсу юридичних факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського торговельно-економічного університету.

Квест проводили помічник голови суду Зоряна Поворозник, начальник відділу забезпечення роботи суду та керівництва суду Марія Сьома та прес-секретар суду Уляна Уніят. У разі виникнення такої потреби, для підтримки та допомоги у виконанні завдань квесту, кожна з трьох команд мала куратора.

Також, на окремих етапах виконання завдань квесту було задіяно помічників суддів, секретарів судових засідань, працівників відділу документального забезпечення-канцелярії.

 

  

  

Квест полягав у тому, що студентам необхідно було зібрати матеріали адміністративної справи. На кожному етапі пошуку та отримання процесуального документа учасників квесту зустрічали перешкоди у вигляді запитань на знання адміністративного законодавства України, завдань на визначення необхідності сплати судового збору чи пошуку «підказки» у КАС України. На завершення квесту, кожна з команд мала правильно оформити справу – скласти внутрішній опис документів справи та прошити відповідно до вимог Інструкції з діловодства в адміністративних судах України. Варто зазначити, що на початку квесту учасники отримали довідкові матеріали, КАС України та витяги із законодавства України.

 

  

За результатами проходження квесту кожна з команд показала однаково гарні результати. Студенти виявили високі знання, кмітливість та винахідливість, тому всі успішно справилися із завданнями квесту. Проте, фортуна в цей день була найбільш прихильна до команди НУ «Львівська політехніка» - саме ця команда здобула Кубок переможця квесту.

 

 

Заступник голови суду Василь Багрій привітав усіх студентів та наголосив, що незважаючи на літні канікули та відсутність примусу з боку викладачів, молодь прагне до самоудосконалення, розвитку та здобуття нових знань. Восьмий ААС завжди активно співпрацює з молоддю, сприяє її професійному зростанню, підвищенню рівня правової свідомості, про що свідчать просвітницькі заходи, які традиційно проводяться у суді.

За повідомленням прес-служби суду