Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд Ізяслава ухвалив вирок особі, що вчинила розбійний напад на літню жінку

11 липня 2019, 17:48

Вісім років і шість місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна, яке є його власністю, крім житла – таке покарання призначив Ізяславський районний суд 24-річному жителю Рівненської області, визнавши його винним у розбої, поєднаному з проникненням у житло. Крім того, обвинувачений має сплатити потерпілій 20 тисяч гривень моральної шкоди.

За вироком, молодий чоловік із села на Рівненщині у червні 2018 року приїхав у Сивір Ізяславського району. Там зайшов на подвір’я крайнього помешкання. Поговоривши з господинею надворі, пішов слідом у відчинений будинок – і розпилив їй в обличчя перцевий балончик. Поки літня жінка лежала в безпорадному стані, почав шукати гроші.  Та усе, чим вдалося розжитися, – 30 гривень.

У суді обвинувачений свою вину не визнав. Розповів свою версію подій: погодився, балончик розпилив, це був самозахист, після того як жінка у відповідь на питання нібито замахнулася на нього палицею. Нападати не хотів, як і щось у неї красти.

Проте такі свідчення спростували досліджені докази та покази свідків.

Обираючи вид та міру покарання, Ізяславський райсуд врахував, що чоловік «раніше тричі судимий за вчинення тяжких корисливих злочинів, у зв’язку з чим відбував покарання у місцях позбавлення волі, однак, на шлях виправлення не став та скоїв новий умисний особливо тяжкий злочин, пов'язаний із нападом на особу похилого віку та із проникненням до житла потерпілої, за місцем проживання характеризується посередньо, не одружений, ніде не працює».

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: частина третя статті 187 Кримінального кодексу України. «Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна».

За повідомленням прес-служби суду