Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Любешівський районний суд Волинської області спростовує недостовірну інформацію, поширену інтернет - виданням "Район.Луцьк"

11 липня 2019, 17:38

На інтернет порталі за посиланням: https://bit.ly/2Lg3q1E  11.07.2019  о 12:03 було опубліковано статтю під назвою «Як «розвивається» судова справа щодо вбитих лосів на Волині», в якій зокрема зазначено, що «судова справа щодо вбивства диких тварин тягнеться вже близько 2 років», «справа, яку могли розглянути за місяці, лежить в суді понад півтора року».

Зазначена інформація підлягає спростуванню, оскільки є недостовірною, та такою, що не відповідає дійсності і негативно впливає на репутацію Любешівського районного суду Волинської області вцілому.

До суду 4 березня 2019 року надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п’ятьох осіб за частиною другою статті 248 Кримінального кодексу України.

Ухвалою суду від 11 березня 2019 року призначено підготовче судове засідання по дані кримінальній справі на 9 квітня 2019 року.

В ході підготовчого судового засідання захисником  обвинувачених було заявлено клопотання про скасування арешту майна, що накладений ухвалами слідчих суддів Камінь-Каширського районного суду Волинської області. Однак ухвалою суду від 10 квітня 2019 року у задоволенні клопотання було відмовлено та призначено судовий розгляд на 15.04.2019.

15 квітня 2019 року розгляд справи було відкладено у зв’язку з зайнятістю судді в іншому процесі на 03.05.2019.

3 травня 2019 року проводився допит обвинувачених та представника потерпілого. Було оголошено перерву у зв’язку із закінченням робочого часу.

14 травня 2019 року було продовжено допит обвинувачених, оголошено перерву у зв’язку з клопотанням прокурора про долучення до матеріалів кримінальної справи матеріалів досудового розслідування.

28 травня 2019 року розпочато дослідження письмових доказів по справі.

10 липня 2019 року продовжено дослідження письмових доказів по справі оголошено перерву у зв’язку із закінченням робочого часу до 19.07.2019.

Відповідно до вимог статті 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод справи про кримінальне обвинувачення мають бути розглянуті у суді впродовж розумного строку.

Додатково зазначаємо, що Любешівський районний суд Волинської област є чотирьохскладовим, однак станом на 11.07.2019 фактично працює двоє суддів.

Любешівський районний суд Волинської області просить осіб, які не володіють достовірними даними, утримуватись від поширення неправдивої інформації та не вводити в оману українське суспільство.

Шановні журналісти і представники ЗМІ!

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Кодексу журналістської етики головний обов'язок журналіста – сприяти забезпеченню права громадян на одержання оперативної інформації. Це зобов'язує його у своїй діяльності завжди бути об'єктивним, коректним, відповідальним за свою справу. Журналіст поширює і коментує лише ту інформацію, у правдивості якої переконаний. Він уникає неповноти або неточностей чи викривлень інформації, які могли б завдати моральної шкоди честі та гідності людини, неприпустимі з його боку недостовірні повідомлення. Журналіст відповідальний перед читачем, слухачем та глядачем.
Просимо представників ЗМІ при висвітленні інформації щодо діяльності судової влади свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності, дотримуючись Кодексу журналістської етики.

Любешівський районний суд Волинської області є відкритим до співпраці та готовий надати вмотивовані відповіді на запити журналістів (роз'яснення або уточнення щодо справ, які висвітлюються в ЗМІ).

За повідомленням прес-служби суду