Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу про загибель неповнолітнього у ДТП в Білорусії розглядатиме Зарічний районний суд міста Сум

03 липня 2019, 10:36

Таке рішення прийняв Сумський апеляційний суд, розглянувши подання в.о. голови Зарічного районного суду  міста Сум про визначення підсудності кримінального провадження, стосовно вчительки, яку обвинувачують у здійсненні злочину, передбаченого частиною другою статті 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України.

27 червня до апеляційного суду звернувся в.о. голови районного суду з проханням передати до іншого суду на розгляд обвинувальний акт у справі про загибель неповнолітньої особи в дорожньо-транспортній пригоді на території Білорусії. Розглянувши подання, апеляційний суд відмовив в його задоволенні, оскільки відповідно до КПК України кримінальне провадження повинне здійснюватися тим судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчене досудове розслідування. А отже Зарічним районним судом міста Сум.

Нагадаємо, що 13 травня 2018 року автобус із українською дитячою футбольною командою поверталася із Польщі через Білорусь до Сумської області. На 54 км автодороги Р-98 Кам'янець-Шерешево-Свислочь, поблизу с. Мартинюки, сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув хлопчик 2005 року народження з міста Сум. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

 

За повідомленням прес-служби суду