Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд просять скасувати наказ Мінкультури в частині втрати чинності реєстрації статуту УПЦ КП

02 липня 2019, 16:50

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Міністерства культури України щодо скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства  про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ» , а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП.  Позивачем зазначено Українську Православну Церкву Київського Патріархату.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати Наказ Міністерства культури України від 30 січня 2019 року у частині, а саме  «визнати таким, що втратили чинність накази Міністерства культури України «Про реєстрацію Статуту РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ» у новій редакції та «Про нову редакцію Статуту про управління Української Православної Церкви Київський Патріархат».

Водночас, разом із позовною заявою було подане клопотання про забезпечення позову, де позивач просить негайно зупинити дію  оскаржуваного наказу в частині втрати чинності наказів Міністерства про статути УПЦ КП.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

 

За повідомленням прес-служби суду