Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення перевезення мисливської вогнепальної зброї особу притягнуто до адмінвідповідальності  

26 червня 2019, 17:34

Постановою Червоноармійського районного суду Житомирської області від 26 червня 2019 року притягнуто до відповідальності за частиною першою статті 191 КУпАП   гр. С. за порушення правил перевезення мисливської вогнепальної зброї.

Так, 25 червня 2019 р., близько 22:00 гр. С., перебуваючи у мисливських угіддях Червоноармійської районної організації УТМР, перевозив на автомобілі мисливську нарізну зброю, до якої було приєднано магазин з п'ятьма набоями. Крім цього в автомобілі знаходилися набої в кількості 62 штуки до нарізної зброї кал. 22 Lr. мм.

Відповідно до наказу  МВС України від 21 серпня 1998 року № 622, під час перенесення або перевезення вогнепальної, пневматичної зброї, вона  має бути у розрядженому стані та знаходитися у спеціальному чохлі, кейсі, футлярі тощо. Під час перенесення або перевезення зброї та боєприпасів до неї, основних частин зброї, пристроїв та патронів до них власник зобов’язаний мати при собі дозвіл органу внутрішніх справ на право зберігання та носіння такої зброї, основних частин зброї та пристроїв.

Суд визнав гр. С. винним у вчиненні правопорушення передбаченого частиною першою статті 191  КУпАП та наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, без оплатного вилучення зброї.

 

За повідомленням прес-служби суду